Mestringsforløb

Vi har dig i fokus

Velkommen til Marselisborg Work & Life. Vi skal sige velkommen til borgere, der skal på enten ressource- eller sygemeldt forløb. 

Her kan du læse mere om de forløb der henvender sig til dig, der lige nu er sygemeldt. Vi forsøger at gøre omgivelserne omkring dit forløb, så afslappet og imødekommende som muligt. Du vil altid blive mødt med et venligt smil, og der vil altid være frisk kaffe, the og frugt til rådighed. Vores fokus er på at lære dig rigtig godt at kende, så vi sammen kan få lagt en realistisk og holdbar plan for dig og din vej mod afklaring og job. Vi vil gerne bidrage til, at du får ny indsigt og viden omkring dine ressourcer og potentialer, og hvordan de kan bruges til at komme videre.

Når du er blevet henvist til Marselisborg, vil du blive inviteret til en individuel visitationssamtale af en af vores konsulenter. Her vil vi fortælle dig om forløbet og de muligheder vi vil arbejde sammen om. Til samtalen får vi også lejlighed til at lære mere om dig og dine ønsker for fremtiden at kende. I den individuelle samtale vil vi sætte fokus på dine potentialer og fremtidsudsigter på arbejdsmarkedet gennem din egen individuelle personlighedsprofil.

Her kan du finde adresserne på MARSELISBORG WORK & LIFE CENTRE

Nogle af de emner, vi vil arbejde med, i din vej fra sygdom til job:

 • Inspiration til at se nye muligheder og potentialer
 • Hvad du er god til, både fagligt og personligt
 • Redskaber til at bringe dig selv i spil på en konstruktiv måde
 • Synliggøre dine ressourcer, værdier, kompetencer og muligheder – så du kan gøre brug af dem på en løsningsorienteret måde
 • SMART mål, hvordan sætter jeg mål og når dem
 • Sundhedstilbud: Lettere træning, mindfulness, kost, søvn og hvordan man skaber bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv. Målet er, at få skabt en plan for et fremtidigt arbejdsliv, der giver mening trods sygdom.

Forløbet

Vores fokus sammen med dig, vil være på at opnå følelsen af større indflydelse og styring i din tilbagevenden til job. Under forløbet fokusere vi ud fra den coachende tilgang, på de særlige opmærksomhedspunkter, som er ønskelige at arbejde med for dit fremtidige arbejdsliv. Der vil blandt andet være fokus på dine skånebehov og eventuelle udfordringer i forhold til arbejdsmarkedet. Du inspireres til at se nye muligheder og potentialer, og får redskaber til at bringe dig selv i spil på en konstruktiv måde, så du igen kan opnå fast tilknytning til arbejdsmarked trods sygdom

 

Du vil blive en del af et hold af kursister som alle står i samme situation som dig. Holdforløbet foregår 8-10 timer om ugen fordelt på mellem 3 og 4 dage. Du vil opleve, at undervisningen vil veksle mellem fælles undervisning, opgaveløsning i mindre grupper og individuelt arbejde ved computeren.

Redskaber

Jobplan og jobsøgningsstrategi

 • CV og ansøgning

 • Værdier, jobværdier og kompetencer 

 • ABC – jobplan

 • SMART mål – hvordan sætter jeg mål og når dem

 • Kommunikation – hvad fortæller din ansøgning

 • Jobsamtalen – hvordan kan jeg forberede mig til samtalen

 • Arbejdsmarkedsbalancen 

 • Jobnet og joblog

 • Folder: Motion & mestring

Torsten fik gnisten tilbage

For 55­-årige Torsten Sandal blev forløbet på et af Marselisborgs rehabiliteringscentre et vendepunkt i hans selvopfattelse. Et vendepunkt der gav ham livsgnisten tilbage. På rehabiliteringscentret blev der taget hånd om den enkelte og fokuseret på styrker frem for svagheder.

”Jeg døjer med en smadret ryg og en depression, som jeg bliver medicineret for. Det har jeg nok haft en tendens til at fokusere for meget på. De var gode til på rehabiliteringscentret at gøre det klart for mig selv, at mine skavanker er et vilkår, som vi må arbejde ud fra og ikke lade os standse af . Jeg er gået fra at være sygemeldt arbejdsløs til at være raskmeldt arbejdssøgende, og for mig gør det en stor forskel for mit selvværd”. 

Læs Torstens fortælling her

keyboard_arrow_up