Foldere
Marselisborg fungerer desuden som praksisvidencenter på de brede velfærdsområder – beskæftigelses-, ældre- og socialområdet.
Du kan finde alle vores publikationer her
MARSELISBORG offentlig - privat samarbejde
I denne publikation kan du derfor læse mere om, hvad der karak- teriserer vores centrene, hvilket værdisæt de drives efter samt hvad vi ser som fundamentet for et godt offentlig-privat samarbejde. Du vil få en beskrivelse af indsatsmodellen, herunder aktiviteterne for forløbet, herunder en beskrivelse af de metoder og tilgange, der ligger bag indsatsmodellen

MARSELISBORGS familiecoachuddannelse
Forskning viser, at mange sårbare børn og unge, ikke inddrages nok i deres egen sag. Hver 3. barn elle unge mener ikke, at de har indflydelse på de beslutninger, der træffes om dem.
Marselisborgs familiecoachuddannelse tilbyder et praksisnært uddannelsesforløb som Familiecoach, hvor du i teori og praksis lærer anvendte og brugbare teknikker til at arbejde med egne relationskompetencer i mødet med sårbare familier og børn.
Du får konkrete redskaber og metoder til hvordan du kan inddrage barnet eller den unge i samtalerne og sagsforløbet.

Børnefaglige undersøgelse
Der er evidens for, at en tidlig indsats hjælper udsatte familier og deres børn. En tidlig indsats kan imidlertid være svært at effektuere, når der er vakante stillinger eller sagspukler. Her kan Marselisborg i samarbejde med den kommunale myndighed hjælpe med at undersøge barnets eller den unges forhold nærmere, hvorefter kommunen har grundlag for at kunne træffe beslutning om relevante indsatser. I den børnefaglige undersøgelse tilstræber Marselisborg maksimal inddragelse af barnet eller den unge, ligesom familie og netværk inddrages aktivt i processen. Marselisborgs erfarne konsulenter, der udarbejder undersøgelsen har foruden en socialfaglig baggrund gennemført en uddannelse som familiecoach, hvilket sikrer de bedste forudsætninger for mødet med barnet eller den unge og deres familier.

Tværfagligt jobafklaringsforløb
Marselisborgs indsat der er har skræddersyet en tværfaglig jobrettet ind sats til borgere med såvel fysiske som psykiske problem stillinger.

MARSELISBORGS socialfaglige coachuddannelse
Marselisborgs socialfaglige coachuddannelse tilbyder redskaber fra den coachende metode til at ruste dig til at finde muligheder og løsninger til at lære dig selv bedre at kende og mestre de krav, der stilles inden for det sociale område. Målet er, at du vil få et ressourcefokuseret syn på dig selv og borgeren og blive i stand til at identificere valg, konsekvenser af handlinger og nye muligheder.
Motion & mestring
Vores Motion og mestringsindsats henvender sig til alle mennesker der har brug for en aktiv indsats der kan hjælpe dem tilbage til arbejdsmarked eller uddannelse, uanset hvilke udfordringer det enkelte menneske har. Træning kan styrke kroppen og genskabe tillid til, at kroppen kan mestre mere end vi tror. At det enkelte menneske igennem den rette træningsindsats kan reducere den kroniske smertetilstand og derved få et bedre liv herunder arbejdsliv.

Jobrettede indsatser for flygtninge
I denne publikation kan du læse nærmere omkring Marselisborgs indsats for nydanskere. Der vil være en kort beskrivelse af målgruppen, samt en præsentation af de effeekter og progressioner, som vi vil kunne levere på nævnte målgruppe. Du vil få en beskrivelse af indsatsmodellen, herunder aktiviteterne for forløbet, herunder en beskrivelse af de metoder og tilgange, der ligger bag indsatsmodellen

Støtte til forældre med anbragte børn
Når en familie får anbragt et barn eller en ung, kan Marselisborg tilbyde støtteperson, jf. Servicelovens §54, der kan yde neutral og professionel støtte til forældre i en svær situation.
Marselisborgs erfarne støttepersoner er alle certificerede coaches og arbejder med relations dannelse til forældrene som et metodisk afsæt, for at sikre de bedst mulige betingel- ser for et positivt og konstruktivt samarbejde mellem familien og kommunen. Denne kombination af den positive relation og den professionelle støtte giver de bedste betingelser for at afhjælpe mulige udfordringer og skabe sammenhæng for den enkelte forælder.
Høj hitrate i Halsnæs
Resultaterne har været mere end rigtig gode, fortæller Lisbeth Jørgensen: ”I alt har vi siden maj måned haft 50 borgere på sygedagpengeområdet gennem et fire ugers forløb på centret, og 75% er ikke længere på sygedagpenge og overgået til ordinært arbejde eller er nu til rådighed i a-kassen”.

Torstens fortælling
For 55-årige Torsten Sandal blev forløbet på et af Marselisborgs centre et vendepunkt i hans selvopfattelse. Et vendepunkt der gav ham livsgnisten tilbage. "Hos Marselisborg blev der taget hånd om den enkelte og fokuseret på styrker frem for svagheder. Jeg er gået fra at være sygemeldt arbejdsløs til at være raskmeldt arbejdssøgende, og for mig gør det en stor forskel for mit selvværd”.

Vejen til job
